0

A törtarany piaci ára változó

A törtarany piaci ára szinte teljesen egyszerre mozog az új arany árával. Megfigyelhető, hogy a törtaranyat felvásárló boltok hetente változtatják az áraikat. Ez a piacnak köszönhető, hisz ahogy mozog az új arany piaci ára, húzza magával a törtaranyat is. Épp ezért történhet meg, hogy az egyik héten kinézett gyűrű a másik héten olcsóbb, vagy esetleg többe kerül. Vásárláskor érdemes ezt szem előtt tartani.

Az árak nemcsak a súlytól, hanem a tisztaságtól is függnek, amit karátban számolnak az ékszerészek. A törtarany piaci ára ezt is magába foglalja. A leginkább meghatározott értékek általában a 24 karátos aranyra vonatkoznak. De ennél olcsóbb és drágább is lehet egy gramm törtarany, függően attól, hogy mekkora a tisztasága.

Törtarany piaci ára

Törtarany piaci ára

A törtarany piaci ára, mint bármi más terméknél, a kereslettől is függ, hisz ha nagyobb a kereslet, akkor magasabb szokott lenni, de amennyiben nem megy annyira az eladás, akkor általában visszajönnek az árak. Elemzők megfigyelték, hogy általában ünnepek közeledtével szokott megemelkedni az ár, például karácsonykor, de sok esetben a ballagási időszak is emelheti az árakat.

Ha törtaranyat szeretnénk vásárolni, akkor nem lehet azt mondani, hogy vannak olcsóbb vagy drágább időszakok, hisz a törtarany piaci ára is nagyon változó, akárcsak a valutáé. Csak a szerencsén múlik, hogy drágábban vagy olcsóbban kapunk meg egy-egy darabot.

  
Iktatva: Törtarany Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024