0

Antik aranyóra

Sokakban felmerül a gondolat, ha találnak otthon egy régi tárgyat, akkor biztos, hogy rossz vagy haszontalan. Viszont ez korántsem így van! Lomtalanítás során fellelhetünk olyan kincseket, amikre nem is gondoltuk, hogy a tulajdonunkban lehet. Ilyen lehet egy antik aranyóra is.

Az emberiség egyik legrégebbi műszaki problémája az idő mérése volt. Az 1800-as évek végén és az 1900-as évek elején világszerte kitört a hírhedt aranyláz. Mindenki szerette volna arannyal, vagy annak az értékével gyarapítani vagyonát. Sokan jó befektetésnek tartották, ha valami maradandót készíttetnek belőle. Így több, abból az időből ránk maradt aranyóra is tanúskodik erről, amiknek ma már antik jelleget tulajdonítunk.

Antik aranyóra

Antik aranyóra

Napjainkban is elég magasan van az arany értéke, és ez régen sem volt másképp, így az ilyen aranyórákat csak a tehetősebb emberek tudták megvásárolni maguknak. Az antik aranyóráknak már nem csak az arany ára befolyásolja az értékét, hanem az évek során rárakódott szellemi és eszmei érték is fontos szerepet játszik. Ilyen órákat kaphatunk gyűjtőknél vagy akár régiségkereskedőnél is.

Mostanság is elég divatos aranyórát vásárolni, mert azt meg kell hagyni, hogy az arany soha nem megy ki divatból. Antik aranyórát vásárolni pedig, aminek saját története van, egyre ritkábban lehet. Ma még kínálnak az aranyóra piacon olyan darabokat, amelyek háborúban hősi halált halt katonáé volt, de akad olyan is, aki nemesi család címerével jelzett órán próbál túladni.

  
Iktatva: Óra Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024