0

Antik arany ékszer

Napjainkban kevés az az ember, akinek ne lenne valamilyen arany ékszere.  Az arany több száz éve a legmeghatározóbb ékszerkészítésre alkalmas anyag. Egy ilyen ékszer önmagában nem teljesen tömör arany, mivel ez a nemesfém elég hajlékony, ezért adagolnak hozzá megfelelő mennyiségű más nemesfémet. Így készítették még az antik arany ékszereket is.

Rengeteg antik arany ékszer van a gyűrűtől kezdve a nyakláncig. Fülbevalók, karperecek, kitűzők sokasága ejthet bámulatba mindenkit egy ékszerüzlet kirakatát nézve, vagy egy antikváriumba betérve. Szinte mindenki ismeri azt az érzést, mikor egy-egy ilyen sajátos egyedi ékszer díszíti öltözetét. Legjobban foglalkoztatott arany ékszer a karikagyűrű. Minden szerelmes ember vágya, hogy párja ujjára húzva, megpecsételjék szerelmüket. Sok ember keres fel régiségkereskedőt abból a célból, hogy egyedi, nem sorozatgyártásból kikerülő antik arany ékszert tudhasson magáénak. Mégis mindenkinek a legkedvesebb antik arany ékszere az, amit a felmenőitől örökölt.

Antik arany ékszer

Antik arany ékszer

Az antik arany ékszerek között is mindenki megtalálja a stílusának megfelelő darabot, legyen az férfi, vagy nő. Egy hölgy ruházatát bármikor feldobhatja egy alkalomhoz illő ékszerrel. Antik arany ékszerekben az egyediség nagyon mérvadó tud lenni, mert ha hetven- vagy százéves ékszert választunk, biztosan tudhatjuk, hogy egyedi ékszerről van szó. Ezzel környezetünk figyelmét is felhívhatjuk egyéniségünkre.

Mivel az idő az antik arany ékszerekre is hatással van, ezért a felületi szennyeződéseket leghatékonyabban úgy tudjuk eltüntetni, hogy egy kis fogkrémmel átsúroljuk.

  
Iktatva: Aranypiac Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024