0

Antik arany zsebóra

Ha arany zsebórára gondolunk, először a régi fennkölt csillogás, báltermek és fekete szmokingba öltött férfiak jutnak eszünkbe, ahogy külső kabátzsebükbe feltűzve szép aranylánc végén ott van egy marékban elférő antik arany zsebóra.

Minden régi filmben találkozhatunk egy-egy ilyen előkelő figurával. Sokáig, hogy zsebórát tartson valaki, elég jómódúnak kellet számítson, mert a szegényebb emberek nem tudták ezt megengedni maguknak. Az antik arany zsebórákat napjainkban is meg lehet találni különböző internetes portálokon, webáruházakban vagy üzletekben. Egy ilyen óra akár többszörösébe is kerülhet egy újnak. Sokat számít a régisége, hogy ki készítette, vagy hogy kinek a tulajdona volt régebben.

Antik arany zsebóra

Antik arany zsebóra

A legelső zsebóra megálmodója és elkészítője Péter Henlein volt. Akkoriban ezek a „zsebórák” akkora méretett öltöttek, hogy inkább puttonyban kellet hordani, mint zsebben.  Aztán idővel a szerkezete is kisebb lett, így a mérete is. Később ezeknek az arany változatát is elkezdték gyártani.

Az antik arany zsebórák választásánál nem elhanyagolható annak kora, mert ha csak gyűjtőként szeretnénk szert tenni egy példányra, akkor nem annyira fontos, hogy működik-e még, viszont ha viselni szeretnénk, ez az egyik fő szempont azután, hogy hány karátos, vagy hogy a dizájnja passzoljon az egyéniségünkhöz. Egy elegáns eseményen egy antik arany zsebóra egy férfi szmokingján nagyon előnyös kiegészítő választás lehet.

  
Iktatva: Óra Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024