0

Arany karikagyűrű pár

Az arany karikagyűrű párban az egyik legszebb ajándék a menyasszonynak. Bár vannak egyéb más szokások ahol nem a karikagyűrű az amivel az eljegyzés megtörténik.

Nálunk is többféle hagyomány ismert, mint például a karikagyűrű és mellé a kísérőgyűrű megvásárlása. Vannak olyan családok, akik szigorúan ragaszkodnak az ilyen típusú lánykéréshez, de vannak olyanok is, akik a karikagyűrű helyett inkább az eljegyzési ékszert részesítik előnyben. Az igazat bevallva az az arany karikagyűrű, ami az eljegyzéskor kerül a párok ujjára szinte biztos, hogy a házasság kötéskor lecserélésre kerül. Épp ezért választanak úgy a párok, hogy az eljegyzési ékszerek szerényebbek legyenek, míg a házasság után hordottak a lehető legszebbek.

Az angoloknál és az amerikaiaknál az arany karikagyűrű csakis a házasságkötéskor kerül előtérbe. Az eljegyzés náluk teljesen másképp zajlik. Visszakanyarodva, karikagyűrű lehet vékony vagy vastag, köves vagy sima, a lényeg az, hogy azt tükrözze mi valóban a szimbolikus jelentése. Mégpedig képviselje a párok közti bizalmat, hűséget és egymáshoz tartozást, amit büszkén felvállalnak és boldogan viselnek a hét minden napján.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a karikagyűrű értékét nem pénzben mérik, hanem jóval nagyobb és értékes dologban, mégpedig a szerelem és a szeretet erejébe, amit ha az ember megkap a világ egyik legboldogabb személye lesz.

  
Iktatva: Karikagyűrű Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024