0

Aranygyűrű készítés

Számos ötvös foglalkozik egyedi aranygyűrű készítéssel. A legkülönbözőbb formák és kombinációk teszik egyedivé ezeket a darabokat. A nagy kereskedőházak ötvösei általában a hagyományos aranygyűrű készítésére szakosodott, mert érdeke az, hogy minél több vásárló tetszésének, ízlésének feleljen meg, de léteznek olyan aranykészítők is, akik pont az egyediséget az extrém formák készítését szeretik. Ilyenkor egy aranygyűrű alkotása közben szabadjára elengedhetik fantáziájukat és képzeletüket.

Erre azonban születni kell. Alapvető az ízlés és a fémmel való bánásmód, ugyanis találkozhatnak olyan igényekkel is amelyek nem megvalósíthatók az arany tulajdonságainál fogva. A legtöbb aranygyűrű általában egy aranyból áll, ami lehet sárga, vörös, vagy fehér és ezek valamilyen kővel vagy mintával való díszítésével.

Az aranygyűrű legtöbbször cirkóinával, topázzal, gyémánttal illetve rubinttal kombinált. Ha valaki nem kedveli a köveket egy ékszerben, az is megoldható, mert ilyenkor olyan aranygyűrű kerül elkészítésre, ami különböző arannyal kombinált. Ez az anyag egyébként nagyon rugalmas és szinte bármilyen forma kialakítható belőle épp ezért aki szeretne valamilyen különleges darabot készíttetni, mindenképp kérje ki egy ötvös tanácsát. Ha ő is azt mondja, minden további nélkül elkészíthető a kiválasztott forma, akkor semmi gond, de, ha valamilyen más ajánlata is van, akkor érdemes megfogadni, mert a szakma biztosan az ön érdekeit tartja szem előtt.

Ragaszkodjon elveihez, kigondolásához, de a tökéletes aranygyűrű megszerzése érdekében legyen nyitott más ötletekre és javaslatokra is!

  
Iktatva: Aranygyűrű Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024