0

Aranylánc tisztítása

Az aranylánc mindenki számára nagy érték, épp ezért fontos, hogy megfelelően tudjuk tisztítani, hogy még nagyon sokáig élvezhessük. Az aranylánc tisztítása többféle módon vagy eszközzel lehetséges. Attól függ, hogy épp mi áll rendelkezésünkre otthon, vagy melyik alapanyag szimpatikusabb nekünk.

 Az aranylánc tisztítása otthon a legkönnyebb, és leginkább kíméli az ékszert, ha puha, esetleg kissé nedves ronggyal áttöröljük. De mivelhogy ékszereinket időnként krémes kézzel megfogjuk, vagy a fülbevalóra épp parfüm kerül, ezért néha érdemes alaposabban is áttisztítani. Soha ne használjunk például súrlóport, mert a benne levő szemcsék kárt okozhatnak a finom ékszerben.

Aranylánc tisztítása

Aranylánc tisztítása

Az ötvösök vagy aranyművesek szerint az aranylánc tisztítása szempontjából a legjobb választás az egyszerű sima mosogatószer. Ezt forró vízben oldjuk föl, majd ebben mossuk meg a láncot. Ha nem tartalmaz semmi egyéb anyagot az aranyon kívül, akkor a mosogatószeres lében ki is főzhetjük. Ilyen kifőzésre még alkalmas lehet a szappan is. Ezt a keveréket ne hagyjuk magára, mert pillanatok alatt kifuthat.

Léteznek még házi praktikák is az aranylánc tisztítás szempontjából. Az egyik ilyen a fogkrémmel való átdörzsölés. Ugyanúgy, mint az ezüstnek, az aranynak is jót tesz az ápolás. Lényeges, hogy mindig puha tisztítóeszközzel nyúljunk hozzá. Ha nem akarunk magunk bíbelődni vele, inkább vigyük szakemberhez, aki újjá varázsolja kedvencünket.

  
Iktatva: Aranylánc Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024