1

Törtarany beolvasztás

Amennyiben használt ékszereinket már meguntuk, elvihetjük ékszerészhez, aki törtaranyként beveszi, majd beolvasztja, és újabb ékszereket készít belőle. A törtarany beolvasztása lehetővé teszi, hogy a magunt ékszerből egy másik készüljön, ezáltal kevesebb pénzért kaphatunk egy szép új ékszert.

A törtarany beolvasztás nem csak kérésre történik, hanem abban az esetben is, ha az ékszerészet megvásárol különböző ékszereket, majd a beolvasztás után az aranyat a javításokhoz használja föl. Az ékszerészetek nagy része inkább erre használja a törtaranyat, mintsem arra, hogy új ékszereket készítsenek belőle. A javításhoz tehát tökéletes alapanyag a törtarany.

Törtarany beolvasztás

Törtarany beolvasztás

Fontos tudni, hogy ha mi magunk kérjük a beolvasztást, valamint az új ékszer elkészítését, akkor némi aranyveszteséggel kell számolni. A törtarany beolvasztása során ugyanis az esetleges szennyeződéseket is eltávolítják, illetve a megmunkálás során is veszít az ékszer a súlyából. Erre az apróságra érdemes odafigyelni a félreértések elkerülése érdekében.

A törtarany beolvasztása, akárcsak a megmunkálása tudást igényel, hisz ha nem jól olvasztják, akkor sok esetben szinte használhatatlan lesz az anyag. Amennyiben nem készül belőle ékszer, akkor általában egy darabban tárolják a beolvasztott aranyat, így a javítások során is sokkal könnyebben lehet adagolni. A beolvasztott törtaranynak sokkal kevesebb az értéke, mint a törtaranynak minősülő ékszernek.

  
Iktatva: Törtarany Címkék: , ,

Egy hozzászólás "Törtarany beolvasztás"

  1. Dani Dorottya szerint:

    Jónapot !
    Arany karkötőt szeretnék beolvasztani, szeretném megtudni a pontos címüket.
    Válaszát előre is köszönöm.

    Dani Dorottya

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024