0

Törtarany beszámítás

Amikor új arany ékszert szeretnénk vásárolni, akkor sok esetben szembesülhetünk azzal, hogy igen borsos áron lehet ezeket a szép ékszereket megvásárolni. A törtarany beszámítás lehet egyfajta megoldás az ár csökkentésére. A legtöbb ékszerészetnél lehet kérni, hogy a megunt, vagy épp törött ékszert beleszámítsák az új árába. Ilyenkor kevesebbet kell készpénzben fizetnünk.

A törtarany beszámítás az esetek nagy részében akkor jó megoldás, ha a beadni kívánt ékszer súlya nagyjából megegyezik a megvásárolni kívánt darabbal, hisz ilyenkor lehet igazán sokat megtakarítani. Érdemes előre tájékozódni, hogy mekkora arányban számítanak be törtaranyat, mivel egy ékszerészetnél sem lehetséges, hogy a teljes értéket törtaranyként fizessük ki.

Törtarany beszámítás

Törtarany beszámítás

Azt is érdemes előre tisztázni, hogy mennyit számítanak le a törtarany értékéből, hisz minden törtarany beszámítás esetén nem veszik az ékszer teljes súlyát, hanem leginkább csak 80-90 százalékát. Az ilyen apróságokat, ha előre tisztázzuk, akkor nem lesz belőle félreértés.

A törtarany beszámítás nem lehetséges abban az esetben, ha amúgy is törtaranyat szeretnénk vásárolni. Ezt a lehetőséget még nem engedik az ékszerészetek. Jó megoldás a beszámítás, ha egy arany ékszerünket meguntuk, és szeretnénk valami újat, de nem szeretnénk túl sokat költeni. Akkor lehet ez egy olyan lehetőség, ami hozzásegít a vágyott ékszerhez, de mégsem ürül ki teljesen a pénztárcánk.

  
Iktatva: Törtarany Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024