Hírek ékszerész és Arany ékszerek témában

Törtarany beolvasztás

Törtarany beolvasztás

Amennyiben használt ékszereinket már meguntuk, elvihetjük ékszerészhez, aki törtaranyként beveszi, majd beolvasztja, és újabb ékszereket készít belőle. A törtarany beolvasztása lehetővé teszi, hogy a magunt ékszerből egy másik készüljön, ezáltal kevesebb pénzért kaphatunk egy szép új ékszert. A törtarany beolvasztás nem csak kérésre történik, hanem abban az esetben is, ha… Tovább: Törtarany beolvasztás »

A használt törtarany az ékszerész alapanyaga lehet

A használt törtarany az ékszerész alapanyaga lehet

Az ékszerészetek polcain sok esetben többféle áruval is találkozhatunk, és kevés ember tudja eldönteni, hogy az egyes darabok közt mi a különbség. A használt törtarany általában azokat az ékszereket jelenti, amit az ékszerészet alapanyagnak vásárolt meg, de kiderült róla, hogy mivel annyira jó állapotban van, vagy mivel annyira értékes a… Tovább: A használt törtarany az ékszerész alapanyaga lehet »

A törtarany grammja olcsóbb az új aranyénál

A törtarany grammja olcsóbb az új aranyénál

A zálogházakban kapható ékszerek nagy része törtaranynak minősül. A törtarany grammja kevesebb, mint az eredeti aranyé. Amennyiben zálogba szeretnénk adni valamit, tudnunk kell, hogy az esetek nagy részében az ékszerben található követ nem számítják bele az ékszer súlyába, így történhet meg, hogy az 1,2 grammos gyűrűt, csak 0,8-1 grammnak fizetik… Tovább: A törtarany grammja olcsóbb az új aranyénál »

Arany fülbevaló tisztítása

Arany fülbevaló tisztítása

Az arany ékszer mindenki számára érték, mindenki próbál vigyázni rá, mégis megtörténik, hogy összekoszolódik. Elég csupán az, ha némi szappan- és/vagy samponmaradvány beleragad az ékszerbe. Az ilyesmit tiszta vízzel nehéz eltávolítani. Az arany fülbevaló tisztítása nem nagy dolog, otthon is hamar elvégezhetjük. Ha az arany fülbevaló tisztítása a cél, akkor… Tovább: Arany fülbevaló tisztítása »

Aranyláncok női modelljei

Aranyláncok női modelljei

Az arany ékszerek mindig is a nőiesség jelképei voltak. A fülbevaló, a gyűrű vagy épp az aranyláncok női kiváltságok voltak nagyon sokáig. Nem régóta terjedt el a férfiak körében az ékszerek viselése. Az aranyláncok női modelljei mindig a finomság, a báj jelképei. Lehetnek akár majdnem köldökig érők is, hisz nem… Tovább: Aranyláncok női modelljei »

Baby aranylánc

Baby aranylánc

A baby aranyláncok az utóbbi években igencsak nagy népszerűségnek örvendnek. Manapság már a trend megköveteli azt, hogy a kisbabánk márkás ruhákban pislogjon a szintén márkás babakocsiból, sőt az sem tüntet fel rossz színben, ha márkás, jó minőségű pelenkázótáskával mutatkozunk. Ezért az sem meglepő, hogy a kisbabánknak is rendelkeznie kell egy-két… Tovább: Baby aranylánc »

Aranylánc készítés

Aranylánc készítés

Ha valami igazán egyedi ajándékot szeretnénk valakinek, akkor az arany ékszer a legjobb választás. Válogathatunk fülbevaló, karkötő, gyűrű vagy épp aranylánc között. Az aranylánc készítés szakértelmet igényel, hisz az apró szemek tökéletes összekapcsolása nem kis fáradtságot igénylő munka.  Az aranylánc készítés a legtöbb ékszerésznél választható opció, ha a készleten lévőkből… Tovább: Aranylánc készítés »

Arany ékszerek 2024