Hírek antik és Arany ékszerek témában

Az antik arany nyaklánc nemcsak a nők kedvence lehet

Az antik arany nyaklánc nemcsak a nők kedvence lehet

Az arany ékszerek palettáján egyre népszerűbb az antik arany nyaklánc. Ez nem meglepő, hisz egyre többen keresik az időtálló darabokat, melyek mindenkor divatosak. Bár ezek a darabok nem a legolcsóbbak, megéri rájuk fordítani bizonyos összeget, hisz sok esetben pár év múlva akár a dupláját is érheti egy-egy darab. Az antik… Tovább: Az antik arany nyaklánc nemcsak a nők kedvence lehet »

Az antik arany női karóra tökéletes ajándék lehet

Az antik arany női karóra tökéletes ajándék lehet

Legtöbb nő szereti az arany ékszereket, ezen belül az arany órákat is. Az antik arany női karóra tökéletes ajándék lehet szinte minden alkalomra, hisz kivitelezésüknek köszönhetően mindenkinek jól állnak, és legtöbb esetben a megajándékozott is kedveli, és évekig őrzi, használja az ilyen darabokat. Az antik arany női karóra nemcsak ajándéknak… Tovább: Az antik arany női karóra tökéletes ajándék lehet »

Antik arany ékszer

Antik arany ékszer

Napjainkban kevés az az ember, akinek ne lenne valamilyen arany ékszere.  Az arany több száz éve a legmeghatározóbb ékszerkészítésre alkalmas anyag. Egy ilyen ékszer önmagában nem teljesen tömör arany, mivel ez a nemesfém elég hajlékony, ezért adagolnak hozzá megfelelő mennyiségű más nemesfémet. Így készítették még az antik arany ékszereket is…. Tovább: Antik arany ékszer »

Antik aranyóra

Antik aranyóra

Sokakban felmerül a gondolat, ha találnak otthon egy régi tárgyat, akkor biztos, hogy rossz vagy haszontalan. Viszont ez korántsem így van! Lomtalanítás során fellelhetünk olyan kincseket, amikre nem is gondoltuk, hogy a tulajdonunkban lehet. Ilyen lehet egy antik aranyóra is. Az emberiség egyik legrégebbi műszaki problémája az idő mérése volt…. Tovább: Antik aranyóra »

Antik arany zsebóra

Antik arany zsebóra

Ha arany zsebórára gondolunk, először a régi fennkölt csillogás, báltermek és fekete szmokingba öltött férfiak jutnak eszünkbe, ahogy külső kabátzsebükbe feltűzve szép aranylánc végén ott van egy marékban elférő antik arany zsebóra. Minden régi filmben találkozhatunk egy-egy ilyen előkelő figurával. Sokáig, hogy zsebórát tartson valaki, elég jómódúnak kellet számítson, mert… Tovább: Antik arany zsebóra »

Antik arany gyűrű

Antik arany gyűrű

Az antik arany gyűrűk nem sok eltérést mutatnak a mai, jól ismert formákkal szemben. Viszont az antik arany gyűrűknél megfigyelhető, hogy régen hangsúlyosabbak voltak a finomabb, egyszerűbb vagy letisztultabb formák az egyszerű népnél, míg a nemesek nagyobb gyűrűket választottak, akár gyöngyökkel vagy gyémántokkal kirakva azt. Bár nem mindenki engedheti meg… Tovább: Antik arany gyűrű »

Antik arany fülbevaló

Antik arany fülbevaló

Az antik tárgyak, ékszerek fontos jelentéssel bírnak a modern világban. Ezek segítségével betekinthetünk a régmúlt divatjába, trendjeibe. Általában az arany fülbevalókat a nők részesítik előnyben, viszont a férfiak is szívesen viselik, kisebb formában. Az antik arany fülbevalók viselője kifinomult, letisztult ízlést sugall. Elég sok fajtája fellelhető az antik arany fülbevalóknak,… Tovább: Antik arany fülbevaló »

Arany ékszerek 2024