Hírek karát és Arany ékszerek témában

A törtarany piaci ára változó

A törtarany piaci ára változó

A törtarany piaci ára szinte teljesen egyszerre mozog az új arany árával. Megfigyelhető, hogy a törtaranyat felvásárló boltok hetente változtatják az áraikat. Ez a piacnak köszönhető, hisz ahogy mozog az új arany piaci ára, húzza magával a törtaranyat is. Épp ezért történhet meg, hogy az egyik héten kinézett gyűrű a… Tovább: A törtarany piaci ára változó »

A törtarany ára több tényezőtől függ

A törtarany ára több tényezőtől függ

Az arany árát nemcsak a súlya hordozza, hanem az is, hogy hány karátos az arany. Ez szintén érvényes a törtarany ára megállapításánál is. A legtöbb esetben azonban elmondható, hogy a törtarany olcsóbb, mint az új arany. Ez annak köszönhető, hogy a törtaranyban már nincs benne a munkadíj, ami viszont az… Tovább: A törtarany ára több tényezőtől függ »

Törtarany értékesítés leginkább zálogházakban történik

Törtarany értékesítés leginkább zálogházakban történik

Az új, divatos arany ékszerek leginkább az ékszerészetek polcain találhatók meg. A törtarany értékesítés leginkább a zálogházak kiváltsága, mivel a törtaranyat a legtöbb ékszerészet felhasználja akár javításhoz, akár új ékszer készítéséhez. Fontos tudni, hogy a törtarany kifejezés azt jelenti, hogy használt vagy régebbi darab, de még antiknak nem minősülő. A… Tovább: Törtarany értékesítés leginkább zálogházakban történik »

Aranyóra vásárlás

Aranyóra vásárlás

Az aranyórák, mint mindig, ma is népszerűek. Nagyon sokféle különleges órát vásárolhatunk: olyant, amely a Titanicból felhozott fémből készült, olyat, amely meteorit részecskéket tartalmaz, és még nagyon sokféle szempont lehet döntő az óra vásárlásnál. Szempont lehet egy jó márkanév, az óra mechanikája, kinézete, színe. Minél drágább, annál mutatósabb, annál inkább… Tovább: Aranyóra vásárlás »

Arany ékszerek 2024