0

A használt törtarany az ékszerész alapanyaga lehet

Az ékszerészetek polcain sok esetben többféle áruval is találkozhatunk, és kevés ember tudja eldönteni, hogy az egyes darabok közt mi a különbség. A használt törtarany általában azokat az ékszereket jelenti, amit az ékszerészet alapanyagnak vásárolt meg, de kiderült róla, hogy mivel annyira jó állapotban van, vagy mivel annyira értékes a rajta levő munka, eladható.

A használt törtarany tehát legtöbb esetben alapanyagként kerül az ékszerészhez, aki megvizsgálja, majd eldönti, hogy az állapota szerint eladható-e még. Amennyiben úgy találja, hogy igen, akkor alaposan megtisztítja, majd eladásra kínálja. Más esetben pedig annyira szép és értékes lehet a ráfordított munka, vagy pedig annyira egyedi a mintázata, hogy azért nem olvasztják be.

   

Használt törtarany

Használt törtarany

Jó tudni, hogy a törtarany nem jelenti azt, hogy hibás az ékszer, inkább azt, hogy nem az ékszerész készítette, akitől vásárolni szeretnénk. Leginkább a használt törtarany lenne a jó megnevezése ezeknek az ékszereknek, mivel ezek tulajdonképpen használt dolgok, melyeket tulajdonosuk már megunt.

A használt törtarany ára nagyrészt olcsóbb, mint az új ékszerek, sok esetben pedig igazán egyedi darabokat is találhatunk közöttük, néha még antik ékszernek számítókat is. Ha szeretjük az ilyen típusú ékszereket, érdemes a zálogházakban is szétnézni, mivel sokszor ott lapulnak sokat érő kincsek.

  
Iktatva: Törtarany Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024