0

A törtarany ára több tényezőtől függ

Az arany árát nemcsak a súlya hordozza, hanem az is, hogy hány karátos az arany. Ez szintén érvényes a törtarany ára megállapításánál is. A legtöbb esetben azonban elmondható, hogy a törtarany olcsóbb, mint az új arany. Ez annak köszönhető, hogy a törtaranyban már nincs benne a munkadíj, ami viszont az új arany ékszerek esetében benne van.

A törtarany ára, akárcsak az új aranyé, nagyon változó, de az elmúlt években emelkedő tendenciát mutat. Épp ezért sok gazdasági szakértő ajánlja, hogy a megtakarított pénzünket fektessük aranyba. Amennyiben nagyobb mennyiségű pénzzel rendelkezünk, akkor mindenképp érdemes legalább egy részét ilyen befektetésbe tenni, hisz elég jövedelmező lehet.

Törtarany ára

Törtarany ára

A karát azt mutatja, hogy mennyire tiszta az arany, vagyis hogy mennyi egyéb nemesfémet tartalmaz. Épp ezért ettől is függ, hogy a törtarany ára mennyire magas. Természetesen az új arany ára is hordozza magával a törtarany árát, hisz ha az újé magasabb, akkor a törtarany is drágább, míg ha az új kissé alacsonyabb, akkor a tört arany is kevesebbe kerül.

A törtarany ára minden felvásárló vagy árusító zálogházban, ékszerészetben változik, hisz akárcsak egyéb termék, ez sem kapható egységes áron. Általában a zálogházak olcsóbban kínálják a törtarany grammját, mint az ékszerészetek, de ez nem tudható be másnak, mint annak, hogy kevesebb százalékkal dolgoznak.

  
Iktatva: Törtarany Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024