0

A törtarany jelentése

Sokan vannak, akik összetévesztik a törtarany szó jelentését a törött arannyal. A törtarany nem más, mint használt arany ékszer. Egy új arany ékszer ellenértéke esetén nemcsak az arany tényleges ára van benne, hanem az ékszerész több órás munkája is. Ezért van az, hogy bár egy bizonyos áron vesszük meg a gyűrűt, egy idő után annyiért nem tudjuk már eladni.

A törtarany jelentése magába foglalja mindazt az arany ékszert, amit nem újonnan vásárolunk. Sok esetben egy ékszer elkészítése akár 100 óra munkaidőt is felvesz, épp ezért van az, hogy ezt külön kell megfizetni. A törtarany ékszer ára ezért olcsóbb az új ékszernél.

Törtarany jelentése

Törtarany jelentése

A törött arany is beletartozik természetesen a törtarany jelentésébe, valamint azok az ékszerek is, amelyek követ tartalmaznak. Leginkább a zálogházak foglalkoznak törtarany vásárlásával, de van néhány ékszerészet is, mely alapanyagnak szokott tört aranyat vásárolni.

A törtarany jelentése gyakran megzavarja az eladni szándékozókat, hisz sokan a törött arannyal tévesztik össze, és sok esetben az árak is ezt sugallják, hisz a törtarany ára általában 30%-a az eredeti aranynak. Ezért is van az, hogy a zálogházak olcsóbban tudják adni az ékszereket, mint az ékszerészetek. Mielőtt el szeretnénk adni a tört aranyat, érdemes megkérdezni, hogy az esetlegesen benne levő köveket hogyan számolják, mert ez minden felvásárlónál más összeget jelent.

  
Iktatva: Törtarany Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024