0

Eljegyzési ajándék

Mi is a jó eljegyzési ajándék? Az eljegyzés manapság nagyon változatos szokásokon alapul, így az eljegyzési ajándék is nagyon változatos. A régi időkben az apától kellett elkérni a lányt, melynek meghatározott módja volt és csak akkor jöhetett szóba a házasság, ha az édesapa áldását adta rá. Ekkor az eljegyzési ajándék egy úgynevezett kísérőgyűrű volt, amit általában a leendő ara választott ki magának. A karikagyűrű ilyenkor a bal kéz gyűrűsujjára, míg a kísérő a jobb kézre került.

Ahogy a világ változott úgy a leánykérés is. A kísérőgyűrű szerepe egyre kisebb lett és eljegyzési ajándék lehet egy medál vagy valamilyen más ékszer.

A másik lehetőség az, ha a férfi nem mond semmit párjának és a lehető legnagyobb titokban veszi meg az a gyűrűt, amivel meg szeretné kérni szerelme kezét. Ez általában aranyból van, de előfordul az ezüst is. Az eljegyzési gyűrű lehet köves vagy mintás, de ilyenkor a lényeg az, hogy ne legyen karika. Ebben azesteben az eljegyzési ajándék lesz ez a gyűrű és miután megtörtént a hivatalos lánykérés az ara és a vőlegény együtt mennek el megvásárolni a karikagyűrűjüket. Ez ezért nagyon jó megoldás, mert ilyenkor mindkét félnek tetszik majd az az ékszer amit nap mint nap hordani fognak.

Az eljegyzési ajándék akkor okoz igazán nagy meglepetést, ha teljesen, meglepetésszerűen történik az átadása és a leánykérés. ezeknek az eseteknek nagy többsége egy romantikus helyen vagy a lányos családnál történik.

  
Iktatva: Eljegyzési Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024