0

Gyöngy

A gyöngy, főleg, ha igaz, akkor a női szíveket ellágyítja. Nagyon egyedi selymes csillogása az igazi hölgyek ékszeres készletéből nem hiányozhat. Egy szép gyöngy sok mindenre felhasználható. Számtalan karkötő, fülbevaló és medál kiegészítője lehet.

Ahhoz, hogy valóban tudjuk, milyen szépséges darabot szeretnénk magunknak venni, érdemes kicsit jobban utána járni, milyen gyöngyök is vannak a piacon. Annak függvényében, milyen ritka valami, annál drágább. Az ékszerüzletekben is rengeteg félét kapni ezekből az igazán érdekes darabokból.

A gyöngy, sokan nem is tudják, mi is igazából. A valódi darabokat nagyon nehezen tudják megszerzi és erre direkt szakma is épül. Vannak olyan emberek, akik minden búvárfelszerelés nélkül merülnek, és úgy kutatnak a ritkaságok után. Természetesen ez a fajta halászati mód jóval megdrágítja a későbbi ékszer árát is. A tengeri gyöngyök alapból többszörösei a tenyészett változatoknak, mert nem található annyi belőlük. Ezeknek a gyöngyöknek az alakja is sokkal szabályosabb, szinte tökéletes gömb alakú.

Maga a gyöngy nagyon jó alapanyag, mert nem csak arannyal, ezüsttel, hanem egyéb mással is lehet kombinálni. Ha csak egy damil van a kezünk ügyében, akkor arra felfűzve is nagyon mutatós darabot hozhatunk össze. Nyaklánc, fülvaló vagy gyűrű is készülhet belőle. Érdemes kipróbálni egyszer a gyöngyfűzést is, mert rengeteg minden kihozható belőle!

  
Iktatva: Gyöngy Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024