0

Törtarany értékesítés leginkább zálogházakban történik

Az új, divatos arany ékszerek leginkább az ékszerészetek polcain találhatók meg. A törtarany értékesítés leginkább a zálogházak kiváltsága, mivel a törtaranyat a legtöbb ékszerészet felhasználja akár javításhoz, akár új ékszer készítéséhez. Fontos tudni, hogy a törtarany kifejezés azt jelenti, hogy használt vagy régebbi darab, de még antiknak nem minősülő.

A törtarany értékesítése azért történik leginkább a zálogházakban, mert ők vesznek be törtaranyat, majd haszonnal adják tovább a vásárlónak. Leginkább zálogból visszamaradt ékszereket árulnak itt. Kevés az olyan ékszer, amit zálogház vásárol eladás céljából. Ha arany ékszert szeretnénk ajándékba adni, és nem zavar minket az, hogy valaki más is hordta, akkor érdemes innen válogatni, hisz nagyon kedvező árakon kaphatunk itt gyönyörű darabokat.

Törtarany értékesítés

Törtarany értékesítés

Attól, hogy valamit törtaranynak neveznek, nem jelenti azt, hogy hibás vagy sérült, egyszerűen csak annyit jelent ez a megnevezés, hogy használt. A törtarany azért lehet olcsóbb, mint az új darabok, mert ebben már nincs benne az ékszerész munkadíja. Ezért van az, hogy egy elegánsabb darab kevesebbe kerül, mint egy nagyon divatos.

A törtarany értékesítés szakértelmet is igényel, hisz nincs semmi papír, mely igazolná, hogy hány karátos az arany, így a szakembernek meg lehet állapítania, hogy mekkora az aranyékszer karátja. Zálogház esetében pedig az is fontos, hogy mielőtt bevennék zálogba az ékszert, meggyőződjenek arról, hogy biztos arany-e, amit annak mond az illető.

  
Iktatva: Törtarany Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024