0

Törtarany világpiaci ára

A törtarany nem csak a zálogházak kedvelt darabja, hanem most már a világpiacon is keresett termék. A törtarany világpiaci ára teljes mértékben összefügg az új arany árával, hisz amennyiben ez emelkedik, akkor a törtarany ára is magasabb, de ugyanez fordítva is igaz. Nagyon sok kereskedőnél lehet már kapni törtaranyat is.

A törtarany világpiaci ára folyamatosan változik, szinte naponta vagy csökken az értéke, vagy magasabb áron lehet vásárolni illetve eladni. Többen is abból élnek meg, hogy a törtarannyal kereskednek, és elsősorban ők azok, akik a legjobban befolyásolják az árakat.  Minél nagyobb a kereslet, annál magasabb az ára is.

Törtarany világpiaci ára

Törtarany világpiaci ára

A keresleten kívül az új arany ára is befolyásolja a törtarany világpiaci árát. Elmondható, hogy a két arany ára nagyjából egyformán mozog. Kivételt képeznek azok a különleges esetek, amikor a piacra kerül nagyobb mennyiségű törtarany. Ilyenkor sok esetben az ár hirtelen csökkenni kezd. Ám az elmúlt időszakban inkább növekvő tendenciát láthatunk az arany árának alakulásában.

A törtarany világpiaci ára befolyásolja a kiskereskedelmet is, hisz ha a világpiacon magasabb áron cserél gazdát a nemesfém, akkor a kereskedelem is emeli az árát. Ezért van az, hogy főleg a zálogházakban szinte naponta változnak az árak. Sokan használják az aranyat befektetésnek is, hisz viszonylag stabilan tartja magát.

  
Iktatva: Törtarany Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Arany ékszerek 2024